After Effects Kursu Ankara

Adobe After Effects ile Neler Yapabilirsiniz?

Adobe After Effects ile 3B alanda 2B görüntü katmanları oluşturabilir, birleştirebilir ve stilize edebilirsiniz. Adobe After Effects, kullanıcıların ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı bir rol oynar. Örneğin, bağımsız bir VFX sanatçısı, 3D işlenmiş görüntüleri birleştirmek için yalnızca After Effects kullanabilir. Bir video düzenleyici, başlık tasarımı için After Effects’i daha fazla kullanabilir ve bir animatör bunu 2D çizgi film karakterleri oluşturmak için kullanabilir. Bu kadar çok insanın After Effects‘in ne yaptığını tanımlamakta zorluk çekmesinin nedeni, basitçe birçok şeyi yapması ve bunları iyi yapmasıdır.

Adobe After Effects Kursu Ankara

After Effects inanılmaz bir yazılım olsa da, görüntüleri düzenlemek için ideal olmadığı unutulmamalıdır. Bunun başlıca nedeni, bir video düzenleme uygulamasıyla aynı oynatma yeteneklerine veya düzenine sahip olmamasıdır. Bir düzenleme bağlamında, Adobe After Effects genellikle çekimleriniz kabaca düzenlendikten sonra efektler uygulamak için kullanılır. İsim şimdi mantıklı mı?

Son derece işlevsel olmasına rağmen, After Effects aslında yapısal olarak çok basittir. Dünyadaki her video düzenleme uygulaması gibi After Effects de bir katman sistemi kullanır. Bunu düşünmenin en iyi yolu bir kağıt destesi hayal etmektir. Alttaki kağıt, üstündeki kağıt nedeniyle görünmüyor. Tabii ki, 2B bir kompozisyonda çalışıyorsanız.

After Effects Kursu Ankara

Katmanlarınızı 3B olarak ayarlarsanız, 3B uzayda kameranıza daha yakınlarsa diğer 3B katmanların önüne getirebilirsiniz. Bu kafa karıştırıcı geliyorsa, aşağıdaki örneğe bakmanız yeterlidir. Katman arka plan katmanını geçerek kameraya doğru hareket ettikçe görünür hale gelir. Arka planın arkasına geçtiğinde, belirsiz hale gelir.


Efekt Kitaplığı

After Effects’i diğer tüm video uygulamalarından ayıran şey, geniş efekt kitaplığıdır. Sınırsız sayıda yaratıcı olasılık yaratmak için birleştirilebilecek kelimenin tam anlamıyla yüzlerce yerleşik efekt vardır. Bu kulağa gerçek olamayacak kadar iyi gelebilir, ancak After Effects’te – eğer hayal edebiliyorsanız, yapabilirsiniz. Adobe After Effects’te bulunan efekt kategorilerinden birkaçına göz atalım.


Simülasyon Efekleri

Adobe After Effects’te yerleşik 18 simülasyon efekti vardır. Bu simülasyon efektleri, yağmurdan saça kadar her şeyi yaratmak için kullanılabilir. Tüm bu efektler tamamen özelleştirilebilir. Bunları başka efektlerle eşleştirdiğinizde, işlevlerini çok daha ileriye taşıyabilirsiniz. Aşağıda, After Effects’te yerleşik olarak bulunan CC Kar Yağışı efektinin bir örneği bulunmaktadır. Efekti yaratmak için kelimenin tam anlamıyla sürükleyip bıraktım. Özelleştirmeye gerek yoktu.

3 boyutlu After Effects Kursu Ankara


Stilize Efektler

After Effects’te bulunan stilize efektler, videolarınıza ve katman stillerine aksi takdirde imkansız olacak şekilde vermek için kullanışlıdır. Bu sürükle ve bırak efektleri, harika görünümler ve stiller oluşturmak için kolayca değiştirilebilir. Bu kategorideki dikkate değer efektler arasında CC Glass efekti ve posterize efekti bulunur. Aşağıdaki örnek, Shutterstock’tan kendisine Kenarları Bul efekti uygulanmış bir görüntüyü göstermektedir.


Adobe After Effects Şablonları

After Effects şablonları, çoğu video düzenleyicinin After Effects kullanmasının büyük bir nedenidir. Tüm kariyerinizi bir hareket tasarımcısı olarak becerilerinizi geliştirmek için harcayabilirsiniz. Ancak, son teslim tarihi olan video editörleri, istedikleri veya ihtiyaç duydukları tasarımları oluşturmak için gerekli zamana veya uzmanlığa sahip olmayabilir. Bunun yerine, dünyanın dört bir yanından hareket tasarımcıları, After Effects proje dosyalarını, kullanıcıların şaşırtıcı sonuçlar elde etmek için çekimlerini basitçe sürükleyip bırakabilecekleri şekilde kurdular.

RocketStock gibi çevrimiçi After Effects şablon pazarları, kullanımı kolay projelere sahiptir, bu nedenle en yeni After Effects kullanıcıları bile video projeleri için çarpıcı tasarımlar oluşturabilir. Aşağıdaki örnek, After Effects şablonunun yaratıcı olanaklarını göstermektedir.

Adobe After Effects animasyon Kursu Ankara


Yazı ve Başlık Tasarımı

Photoshop kadar çeşitli başlık tasarımı özellikleriyle After Effects, video projeleriniz için mükemmel başlıklar oluşturmak için harika bir programdır. After Effects’te yerleşik olan başlık aracı, çoğu kelime işlemcide bulunanlara çok benzer şekilde çalışır. Buna, satır aralığı ve karakter aralığı gibi şeyler için paragraf seçenekleri ve özel denetimler dahildir.

Bununla birlikte, After Effects’in başlık tasarım yeteneklerini gerçekten en üst seviyeye çıkaran şey, kullanıcıların projenizin ihtiyaçlarına göre karakterleri, kelimeleri veya çizgileri otomatik olarak canlandırmasına izin veren başlık animatörleridir.

Yukarıda bahsedilen efektlerin tümü metne de uygulanabilir, bu nedenle After Effects’te oluşturabileceğiniz başlık türlerinin gerçekten bir sınırı yoktur. Ancak, After Effects’te 3B başlıklar oluşturmanın gerçekten harika bir yerel yolu olmadığı unutulmamalıdır. Bazı insanlar katman istifleme olarak bilinen bir teknik kullanarak sahte 3B yapabilir, ancak çoğu insan ekstrüde edilmiş 3B metin oluşturmak için Element 3B eklentisini kullanır.

3D başlıklar oluşturmak için ‘Işın izlemeli’ 3D olarak bilinen bir işlemi kullanabileceğinizi belirten çevrimiçi bazı makaleler bulabilirsiniz, ancak bu teknik iyi çalışmaz, bu nedenle hemen hemen her durumda bundan kaçınılmalıdır.


Kompozisyon

Bir birleştirme yazılımı, bitmiş bir sahne oluşturmak için birden fazla varlığı bir araya getirmek için kullanılabilen bir yazılımdır. Örneğin, tek bir VFX çekimi, yeşil bir ekran plakasının, bir arka planın, bazı patlama öğelerinin, tozun ve dumanın tümünün tek bir sahnede birleştirilmesini gerektirebilir. Bunu bir video düzenleme uygulamasının içinde yapmak inanılmaz derecede zor olurdu, bu nedenle After Effects gibi özel bir uygulama gitmenin yolu.

Ancak çoğu video düzenleyici, daha az gösterişli projeler için After Effects’in birleştirme özelliklerini kullanır. Bir ürün demosu için hızlı bir ekran değişimi yapmak veya 3D kamera izleyiciyi kullanarak bir logoyu bulanıklaştırmak için After Effects’i kullanmak alışılmadık bir şey değildir.

Photoshop’ta olduğu gibi, After Effects katmanları, katmanınızın arkasındaki çekimle yorumlanma biçimlerini etkileyen belirli karıştırma modlarını üstlenebilir. Bu, 3B modeller ve tasarımlar için harikadır, çünkü genellikle son bir 3B görüntü oluşturmak için farklı öğelerin bir araya getirileceği çok geçişli işlemeler gerçekleştirirsiniz. Bu durumda, görüntünün yalnızca karanlık kısımlarını görmek istediğiniz bir gölge katmanınız ve yalnızca açık kısımlarını görmek istediğiniz bir vurgulama katmanınız olabilir.

Tüm bu öğeleri bir araya getirmek için bir karıştırma modu mükemmeldir. Pratik düzeyde, çekimlerinize öğeler eklemek için karıştırma modlarını kullanabilirsiniz. Tanıyabileceğiniz bir örnek, hafif sızıntılardır. Kullanıcılar, “Ekle” veya “Ekran” karıştırma modunu kullanarak, stilize edilmiş çekimler oluşturmak için After Effects’te çekimleri üzerinde ışık sızıntılarını kolayca birleştirebilir.


Kodlar

Eklentilerden farklı olarak, komut dosyaları After Effects’in henüz yapamadığı hiçbir şeyin kilidini açmaz – normalde birinin yapması daha uzun sürecek bir işlemi otomatikleştirirler. Örneğin, sadece bir düğmeye tıklayarak şekil animasyonları oluşturan AE Sweets gibi bazı komut dosyaları vardır. İşte After Effects komut dosyasıyla oluşturulabilecek bir animasyonlu rozet setinin hızlı bir demosu.


Eklentiler After Effects'i Bir Sonraki Seviyeye Taşıyor

Yukarıda bahsedilen tüm efektlere ek olarak, After Effects’in işlevselliğini daha da ileriye taşımak için yüklenebilecek yüzlerce başka efekt daha vardır. Bu eklentiler, esas olarak, After Effects’in içine kurulabilen ve kullanılabilen üçüncü taraf şirketler tarafından geliştirilen minyatür uygulamalardır.